Büyük Taarruz ve Zafer: 30 Ağustos 1922 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki Büyük Taarruz'u başlatarak düşman güçlerine karşı büyük bir zafer elde etti. Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde kazanılan zafer, Türk ordusunun vatan topraklarını işgal eden düşman güçlerini geri püskürtmesini simgeler. Bu zafer, Türk milletinin iradesi, azmi ve birlik beraberliği sayesinde elde edilmiştir.

Bağımsızlık ve Milli Egemenlik İçin Bir Adım: 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türk milletinin bağımsızlık ve milli egemenlik mücadelesindeki dönüm noktalarından biridir. Zafer, ulusal birliğin ve dayanışmanın sonucunda kazanılmıştır. Türk milleti, işgalci güçlere karşı verdiği mücadele ile tarihine altın harflerle yazılan bir destan yazmıştır. Bu zafer, Türk milletinin bağımsızlık ve onur mücadelesinin en önemli simgelerinden biridir. Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin Zafer Bayramını tebrik ediyorum.

Mehmet Kaya

- SUTB Medya