MİSYON

Kanunlar çerçevesinde, modern borsacılık anlayışını ve üye memnuniyetini ilke edinerek;

Serbest piyasa oluşumunu sağlayan, üyelerini sektörel açıdan bilgilendiren, sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştiren, bu bağlamda tarımsal gelişmeye ve ekonomiye katkıda bulunan ve böylece sektörde güçlü teknik donanımı ve yönetsel yapısıyla öncü bir Borsadır.

Güçlü kurumsal altyapısıyla, borsacılık işlemlerinde sektörel gelişmeleri ve teknolojik yenilikleri takip ederek, üyelerine dünya standartlarında kaliteli hizmet vermek, üyelerinin mesleki etkinliklerini kolaylaştırmak, kurumsal gelişmelerini sağlamak, iş geliştirme ve hedef pazar konularında destek vermek amacıyla Borsamız; sahip olduğu kalite politikası, hedefleri ve akreditasyon gereklerine uygun olarak bu hizmetlerini gerçekleştirmektedir.

 

 

VİZYON

Bölgemizin tarımsal, ticari ve sosyal hayatına katkı yaparak ve yön vererek, bölge insanımızın birlikte hareket etme kültürü ile daha iyi ekonomik ve sosyal koşullarda yaşamaları için çalışmalar yapan çağdaş, lider, yenilikçi bir kurum olmak.

Bölgemizin cazibe merkezi olması için yapılacak her türlü girişime öncülük etmek, yapılan çalışmalara katkı sağlamak.

Üyelerinin, çalışanlarının ve paydaş kurum ve kuruluşlarının sürekli gelişimine katkıda bulunmak için tarım sektörüne uygun projeler hazırlayarak sonuçlarını yaygınlaştıran, böylece sosyal sorumluluk bilincine ulaştıran bir borsa kavramına ülke genelinde öncülük etmek.

Küreselleşen dünya şartlarına uyum sağlayarak; ülke, bölge ve ilimiz borsacılığında verdiği hizmetlerle etkinliğini arttırmak. Dünyadaki gelişme ve değişimleri yakından takip ederek, güçlü tarımsal politikalar oluşturmak. Ülkemiz borsa politikalarına yön veren bir Borsa olmak.

- SUTB Medya