11.07.1988 yılında kurulmuş olan Şanlıurfa Ticaret Borsamız Organize Sanayi, Buğday Pazarı, İmam Keskin, Viranşehir, Ceylanpınar, Siverek ve Merkez Tescil Bürosu ve 40 personeli ile 32 yıldan bu yana üyelerimize hizmet vermeye devam etmektedir. Ticaret Borsası kurulduğu günden bu yana ilimizin, bölgemizin ve ülke ekonomimizin sorunlarına yönelik yapmış olduğu çalışma ve faaliyetlerle adından sıkça söz ettirmiş olup, bu yöndeki hizmetlerine de halen devam etmektedir. Ticaret Borsamız Türkiye genelinde Ticaret Borsaları sıralaması içerisinde ilk beşin içerisinde bulunmaktadır. Yapmış olduğumuz hizmetlerle diğer borsalara örnek teşkil eden bir kurum olmayı başarmış bulunmaktayız. Borsamız 1988 yılından bu yana yapmış olduğu hizmetlerle sürekli olarak kendini geliştirmek ve borsacılık anlamında ilimizin ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışmalar yapmaktadır.
Üyelerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayabilmek için yasaların bize verdiği yetkiler çerçevesinde faaliyetlerimizin kaliteden ödün vermeden zamanında ve istenen şartlarda yapılmasını sağlamayı ilke edinen Borsamız, Personelin sürekli eğitimi ile müşteri memnuniyetini üst düzeyde gerçekleştirmek, güncellenen kalite hedeflerimizle dinamik yapımızı korumak ve kalite yönetim sistemimizi sürekli iyileştirmeği hedeflemektedir. Borsamızın temel politikası; Borsamızın Ekonomik istikrarını, sürdürülebilir gelişmesini ve iyi yönetim uygulamalarını sergilemektir.
Şanlıurfa Ticaret Borsamız, Güneydoğu Anadolu Projesinin hayata geçmesine paralel olarak ticaret borsaları arasındaki önemini her geçen gün arttırmaktadır. GAP’ın merkezi konumunda bulunan Şanlıurfa ilimizde Türkiye’nin tarım için en elverişli arazileri bulunmaktadır.
GAP ile birlikte sulu tarıma geçilmeye başlanmış olsa da halen bölgedeki tarım arazilerinin sadece az bir kısmı sulu tarıma açılabilmiştir. Bölgenin en bereketli topraklarının bulunduğu Şanlıurfa’nın bile tarıma elverişli arazilerin sadece %29.7’si sulu tarıma açılmıştır. Sulu tarıma geçilmesi ile birlikte Şanlıurfa ve çevre illerdeki tarımsal üretimin hızla artacağı aşikârdır.
Türkiye’de tarımsal ürünlerin çiftçiden sanayi tüketiciye geçişinde en önemli unsurlardan biri olan Ticaret Borsalarının önemi bölge illerinde tarımın gelişimine paralel olarak hızla artacaktır. Bu geçiş döneminde bölgedeki en önemli Ticaret Borsalarından olan Şanlıurfa Ticaret Borsasının gelişimi hızlandırmak ve konumunu sağlamlaştırmak için uzun dönemli bir plan dâhili hareket edilmesi gerekmektedir